• Продължителност

  8 дни отг 24  май  – 31 май 2024 г.

 • Локация

  Водопадите Виктория – Замбия + включени сафари и обиколки в Зимбабве и Ботсвана

 • Брой места

  група: минимум  12 човека

 • Цена

  6190 лв.

За записване и всякакви въпроси, на които не откривате отговора тук, можете да звъните на телефон +359 884 407 030, както и да пишете на имейл office@medikatours.net.

Приключение за цял живот!

С включени разходка с лъвове, гепарди и африкански слонове в парка Мукуни – безопасно милване и снимки с царете на африканските джунгли и савани, круиз по залез по река Замбези, Бома вечеря на брега на реката с богата фолклорна програма на местни племена, посещение на водопада Виктория от двете страни – и на Замбия, и Зимбабве, сафари с круиз в най-населения с диви животни парк в Африка –
Чобе – Ботсвана /възможност за полет с хеликоптер над водопада Виктория/

Ден 1

Отпътуване от София с полет на Катарските авиолинии с прекачване в Доха за Йоханесбург.

Ден 2

От Йоханесбург с кратък престой за прекачване отпътуваме директно към Ливингстон, Замбия, с полет на Еърлинк.

Пристигане в Ливингстън в 12:45 часа. Посрещане на летището и трансфер до уникалния комплекс, който се намира в сърцето на парка с водопадите Виктория, на брега на река Замбези и само на няколко минути пеша от природния феномен. Времето за  трансфер от летището до резорта Avani е около половин час.

Ще оцените изключително високо качествата на това място за настаняване, в което ще прекараме всичките 6 дни на нашия престой и въпреки пъстрите приключения  през деня, ще се връщаме в нашия оазис на красота, покой и нежно докосване до дивата природа без да се налага постоянно събиране и местене на багаж.

 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана
 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана
 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана

Привилегията да се намирате в сърцето на парка Victoria Falls и близостта с водопадите ви дава неограничено право да ходите и да ги съзерцавате безплатно колкото пъти искате по време на престоя си – нещо, на което никой друг градски хотел не би ви дал право, защото всяко влизане в парка се таксува.

Ще се настаним в хотела и ще имаме свободно време за почивка. Може би първото нещо, което ще искаме да видим, са цветните дъги на великия водопад, така че свободни сме за релакс в басейна на комплекса и разходка за опознаване на околността.

Любителите на дивата природа на Африка ще оценят високо хотелския комплекс Авани, защото той е така естествено вписан в живия живот наоколо, че в градината могат да се срещнат спокойно разхождащи се зебри, жирафи, импали и уникални птици, които очевидно са свикнали с човешкото присъствие, така че никой на никого не пречи да се наслаждава на живота…
Просто Африка!

 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана
 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана
 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана

Вечерта ни очаква изключително преживяване Avani Boma вечеря. Това е вълнуващ спектакъл с танци на местната племенна култура, огньове и специалитети на барбекю.

Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана

В отдалечен край на комплекса на брега на реката сред зеленината на дивата природа е създадена уникална африканска атмосфера. Освен танци и истории за местните племена сред забавленията има специален кът с африканска пророчица, която може да отговори на индивидуални въпроси за бъдещето на любопитните.

Пълни с впечатления от вълнуващия ден се отпускаме за нощувка в стаите си в хотела.

Ден 3

Закуска в хотела.

Днес ни предстои вълнуващ ден, който е посветен изцяло на приключения около Водопадите Виктория. Сутринта се отправяме първо за приключение от страната на Замбия. Има едно уникално природно образувание от тази страна, известно като Дяволския /или Ангелския/ басейн. Плуващите в него имат възможност да стигнат безопасно да самия ръб на водопада и от там да погледнат надолу към отвесната скала. Това е една от любимите атракции за посетителите на Виктория.

Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана

Нашият водач ще ни разкаже много за историята и спецификата на природния феномен, ще обиколим няколко различни точки за наблюдение на водопада от различни ъгли. След това с джипове се отправяме през свързващия мост към Зимбабве, за да се полюбуваме на водопада и от другата страна, тъй като там гледките, казват, са още по-впечатляващи. Ще пресечем границата между двете държави, за да не пропуснем нито един от вълшебните мигове около това природно чудо.

 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана
 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана
 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г. Замбия, Зимбабве и Ботсвана

Водопадът Виктория представлява невероятна гледка с вдъхновяваща красота и величие на река Замбези, образуваща естествена граница между Замбия и Зимбабве. Племето Кололо, живеещо в района, наричало водопада „Mosi-oa-Tunya“ – „Димът, който гърми“ заради огромните пръски и невероятния шум, причинени от прииждащата вода. Водопадът Виктория сега е известен и като най-голямата завеса от падаща вода в света, едно от 7-те природни чудеса, под закрилата на ЮНЕСКО от 1989 година.

Водопадът се намира на надморска височина от около 915 m над средното морско равнище и се простира до около 1708 m ширина със средна дълбочина 100 m, а най-дълбоката точка е 108 m. Пръските от този гигантски водопад могат да се видят от разстояние 30 км от пътя Лусака, Замбия, и 50 км от пътя Булавайо, Зимбабве. Базалтите са прорязани от речна система, създаваща поредица от осем грандиозни пролома, които служат като места за размножаване на четири вида застрашени птици.

Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана

За сравнение, водопадът Виктория е най-големият слой падаща вода в света и е почти двойно по-висок от Ниагарския водопад и половин километър по-широк.

Тъй като това е приключение за цял живот, за тези, които биха искали да се насладят на водопада Виктория, с поглед от небето, има възможност за полет с хеликоптер срещу допълнително заплащане от 170 долара.

Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана

Местните цитират Дейвид Ливингстън, който възкликнал „Гледката е толкова прекрасна, че ангелите трябва да са я гледали надолу в полет“. Хеликоптерите, използвани за изследването от въздуха, имат специална конструкция, която предлага на всеки пътник безпрепятствена гледка към страховитите водопади.

В ранния следобед се връщаме в хотела, където може да обядваме и да си починем край басейна.\

Този ден ще ни предостави още едно вълнуващо преживяване – круиз по залез по река Замбези, с влючени леки закуски и напитки на борда, докато се наслаждаваме на гледките и сменящите се цветове в небето.

Ден 4

Закуска в хотела.

Това, което прави приключението в Замбия уникално, не са само водопадите Виктория. Някои от вас може би вече са изпитали тръпката на фотосафари в африканските савани и джунгли, но тук ще можем буквално да повървим редом с лъвове и гепарди, да ги докоснем и да се снимаме с тях в непосредствена близост.

 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана
 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана

Това прави парка Мukuni Вig 5 Sаfаris съвсем различен от всичко познато до тук. За животните в този парк се полагат специални грижи и те са свикнали с човешкото присъствие, а редом до всяка група посетители вървят и опитните водачи на парка.

Поканени сме да се разходим сред дивата природа рамо до рамо с царя на джунглата и да общуваме директно с младите лъвици на Мукуни – без каишки и нашийници. Всички клиенти получават екипировка за тяхната разходка с лъвове (пръчка). Преди влизането сред дивите животни се провежда беседа за безопасност, представяща „прайда“ и как да се държим около Краля на джунглата.

Групата се придружава от трима водачи, които познават добре навиците на лъвовете, а освен това са оборудвани и със специални пушки и комуникационно радио плюс комплект за първа помощ, но отзивите за това преживяване до сега не са посочили инциденти в този парк.

Какво да вземете за това приключение:

фотоапарати, слънцезащитен крем, препоръчително шапка, дрехи в неутрален цвят /без бяло и ярки цветове/, удобни обувки за ходене.

Какво да не носите:

отворени сандали, рокли или поли, дребни предмети. Оставете паспорти, бижута и ценности в хотелските сейфове – тук няма да ви трябват.

Възрастови ограничения:

минимална възраст 15 години за разходка с лъвове. Лица под 18 години ще трябва да имат разрешение, подписано от законен настойник. Има и изискване за височината на хората – да не са по-ниски от 1,5 метра (лъвовете сами определят това правило).

 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана
 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана

В парка Мukuni Вig 5 Safaris ще може да прегърнете и гепарди. Тези великолепни обитатели на дивата природа имат една особеност, която ги отличава от другите хищници – те се раждат без хищнически инстинкти и за да започнат да ловуват, трябва да бъдат обучени от техните майки. Ако се вземат рано, те лесно подлежат на опитомяване. Такива са и живеещите в резервата гепарди, затова е безопасно да бъдат прегърнати, погалени и да си направим незабравими снимки с тях.

В Mukuni Big 5 ще видим и други диви животни. Преживяването в парка отнема общо около 3 часа, а разстоянието от нашия хотел до там е около 4 км.

Имате свободен следобед за почивка или занимания по ваш избор.

Ден 5

След закуската в хотела се отправяме на целодневна екскурзия до парка Чобе, който се намира в Ботсвана. Близостта на хотела ни до границата на трите държави – Замбия, Зимбабве и Ботсвана ни дава тази възможност да имаме преживявания и на територията на съседните държави.

В зависимост от големината на групата, ще тръгнем или с джипове 4×4, или с микробус от нашия хотел до границата на Казунга, която е между Замбия и Ботсвана.

При пристигането на границата водачът от страната на Ботсвана ще ни помогне с имиграционното разрешение за навлизане в страна и след това се отправяме на речен круиз по едноименната река, пресичаща парка.

Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана

Известен с огромните си популации от слонове

, големи стада биволи, едни от най-големите лъвски прайдове и невероятен птичи живот, Националният парк Чобе ще остави незабравими спомени в съзнанието ви. Най-достъпната зона на парка е брега на река Чобе, тук също ще намерите най-голямата концентрация на диви животни. Където и да ни отведат пътеките на този парк срещите с диви животни са навсякъде в невероятна динамика и разнообразие.

 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана
 • Водопадите Виктория 24 – 31 май 2024г., Замбия, Зимбабве, Ботсвана

Ще отседнем за обяд в ресторант на един от местните лоджи, които се намират в Чобе. Следобед продължаваме със сафари в открити джипове през парка. Адреналинът е особено висок заради близките срещи в откритите територия, различни от контролирана зона на Мукуни от предния ден.

Около 16:30 ч. трябва да напуснем парка Чобе и да се отправим обратно към границата за връщане в Ливингстън. Времето за трансфер от границата на Ботсвана Kazungula до Ливингстън е около 1 час.

Ден 6

Свободен ден за развлечения по ваш избор. На място в хотела може да се избере някое от по-екстремните преживявания в района на Водопадите и по река Замбези, като рафтинг или бънджи скок от свързващия мост между Замбия и Зимбабве. , Може да се организира разходка в Ливингстън или изживяване на нощния живот в града. Разбира се, възможен е изборът на пълен релакс край басейна и сбогуване с водопадите Виктория чрез неограничено съзерцание на величествената му красота. /Активностите в този ден не са включени в цената и са по избор, предлагат се в самия хотел./

Ден 7

Закуска в хотела и свободно време до обяд.
Полетът обратно е в 13:25 часа от летището в Ливингстон за Йоханесбург. От там с Катарските авиолинии през Доха се отправяме към България.

Ден 8

Пристигане в София в 15:25 часа.

ЦЕНА 6190 ЛЕВА

при настаняване на двама човека в стая с

ALL credentials for National Geographic channel.